Nystartserbjudande för 2024 | Hemsida och logotyp för endast 17 500kr ex moms. Kontakta oss för mer information på: hej@leandesigns.se

Hemsida & logotyp för 17 500kr ex moms. Kontakta oss på: hej@leandesigns.se

Vad är en domän?

Bild för blogginlägg vad är en domän? En bild på en url med adressen leandesigns.se.

Vad är en domän?

En domän/domännamn är det namn som din hemsida heter. Exempelvis heter vårt domännamn leandesigns.se. Det är alltså det namn som en kund/besökare söker på Google eller i url adressen för att komma in på din hemsida. Bakom varje domännamn finns en ip adress som används när datorer kommunicerar.

Toppdomän påverkar priset

Priset påverkas av den så kallade toppdomänen. En toppdomän är de bokstäver domännamnet slutar på, exempelvis: .se, .com, .nu, .dk, .site. Varje land har en egen toppdomän som exempelvis: .se, .dk, .uk, osv. Sedan finns det även företag med egna toppdomäner, exempelvis har one.com toppdomänen: .one. Toppdomäner som tillhör företag är oftast billigare och många fall gratis.

Vad kostar en domän?

En domän kostar allt mellan 0-200kr per år beroende på toppdomän och till en liten del hemsidan du köper ifrån. De populära toppdomänerna .com och .se är oftast dyrast medan mindre populära toppdomäner som .one, .site är oftast gratis eller kostar väldigt lite.

Vi hjälper dig att köpa den perfekta domänen?

Att välja rätt domännamn för ditt företag är oerhört viktigt att kan vara skillnaden mellan att lyckas och inte lyckas. Vi hjälper dig med att hitta rätt domän för ditt företag och tar dig igenom hela köpprocessen.

Dela detta inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Liknande inlägg

Bild för blogginlägg vad är en domän? En bild på en url med adressen leandesigns.se.

Vad är en domän?

Vad är en domän? En domän/domännamn är det namn som din hemsida heter. Exempelvis heter vårt domännamn leandesigns.se. Det är alltså det namn som en

Läs mer »

Boka kostnadsfri konsultation

Fyll i kontaktuppgifter och önskad tid för konsultation, så återkommer vi med en bekräftelse.

Kontaktinformation
Tidbokning