Nystartserbjudande för 2024 | Hemsida och logotyp för endast 17 500kr ex moms. Kontakta oss för mer information på: hej@leandesigns.se

Hemsida & logotyp för 17 500kr ex moms. Kontakta oss på: hej@leandesigns.se

Vad är webbhotell?

Bild för blogg vad är webbhotell. Bild på kvinna framför en en glasbur med databaser i.

Vad är webbhotell?

Ett webbhotell är en digital yta du behöver ’hyra’ för att kunna ha en hemsida. Den digital yta du hyr har en databas med alla dina filer på som behövs för att din hemsida ska fungera. Du kan se det lite som en lokal. Exempelvis om du vill driva ett café då måste du hyra en lokal att ha ditt café i. Webbhotell i detta exempel är lokalen.

Vad kostar webbhotell?

Webbhotell kan skilja mycket i pris beroende på vilket företag du köper ifrån och vilka funktioner och storlek du behöver. Exempelvis så kostar one.coms billigaste webbhotell 708kr per år medan deras dyraste kostar 2748kr per år. Det som skiljer dessa paket åt är hur många olika domäner du kan ha på samma webbhotell, hur stor lagring av filer du kan ha, skydd och verktyg. Den största skillnaden är storleken av databas.

Vilket webbhotell ska jag välja?

Du bör alltid köpa webbhotell och domännamn från samma leverantör eftersom dessa två måste kopplas ihop. Det du ska tänka på när du väljer vilket webbhotell paket du ska använda är: hur mycket utrymme behöver jag? Ska jag skapa min hemsida i WordPress? Hur duktig är jag på att installera säkerhetskydd och andra viktiga verktyg?

För dom flesta räcker det med det billigaste paketet (hos one.com) eftersom du får 50gb ssd-lagring och det är inte många hemsidor som kommer över denna nivå, i alla fall inte om du driver ett eget företag. Sedan har vissa paket hjälpsamma funktioner som att du kan installera WordPress direkt i webbhotellets kontrollpanel. Om du köper ett paket som inte har denna funktion så behöver du lägga in filerna manuellt.

Slutsats

För de allra flesta fungerar de billigaste paketen för webbhotell eftersom man får lagom med utrymme. Skulle det inte räcka så kan du hos de flesta leverantörer uppgradera din plan. Ska du bygga din hemsida i WordPress så rekommenderar vi att du väljer ett paket som innehåller en ’1-klicksinstallation av WordPress’ så att du slipper klistra in alla filer manuellt i databasen.

Vi rekommenderar one.com eftersom dom har grym support, bra priser och utmärkt hastighet. Deras paket entusiast är väldigt billigt första året och innehåller allt du behöver för endast 9kr per månad.

Om ni väljer att köpa webbhotell hos one.com så kan du även få 120kr rabatt med vår rabattkod:

Vi hjälper dig att välja rätt webbhotell

Vi hjälper dig att hitta ett webbhotell som passar era behov. Att välja fel webbhotell kan vara dyrt och krångligt. Vi hjälper dig med att hitta rätt webbhotell för ditt företag och tar dig igenom hela köpprocessen.

Dela detta inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Liknande inlägg

Boka kostnadsfri konsultation

Fyll i kontaktuppgifter och önskad tid för konsultation, så återkommer vi med en bekräftelse.

Kontaktinformation
Tidbokning